Meitä huijataan törkeästi ilmastonmuutoksesta

Aloin noin kymmenen vuotta sitten ihmetellä, että loppuuko ihmiskunnan elo todella lähitulevaisuudessa ilmastonmuutoksen seurauksena. Miten katastrofiväitteet voisivat pitää paikkansa, koska onhan täällä maapallolla ollut aiemmin paljon lämpimämpääkin ja ihmiskunta on silti selvinnyt, jopa kukoistanut? Suunnilleen tuon verran aiheesta aiemmin tiesin, mutta ymmärsin kuitenkin, ettei ihmiskunta ollut aiheuttanut ilmaston lämpenemistä tuhat tai kuusi tuhatta vuotta sitten jolloin oli merkittävä lämpökausi. Ihan lyhyellä aiheeseen tutustumisella ja faktojen tarkastuksella selvisi, ettei koko jutussa (ilmaston lämpeneminen ihmisen vuoksi) ole päätä eikä häntää.

Aloin pohtimaan mm. seuraavia kysymyksiä: Kun tiedetään, että esimerkiksi kuusi tuhatta vuotta sitten Suomessa oli useita asteita lämpimämpää, niin mikä muutoksen aiheutti? Eihän se ihmiskunta ainakaan voinut tuolloin olla. Voisiko kyse olla luontaisesta vaihtelusta? Pian selvisi, että maapallon ilmasto on hyvin monimutkainen kokonaisuus. Ilmastoon vaikuttavat monet tekijät – aurinko, pilvet, kasvillisuus, meret, tulivuoret, kaasujen koostumus jne. jne. Mitään varmaa totuutta ei ole olemassa, eikä konsensusta tutkijoiden keskuudessa. Ilmasto muuttuu ja on aina muuttunut.

Vaikka ihmiskunnalla olisikin jotain vaikutusta esimerkiksi aurinkoon verrattuna, niin miten suuri vaikutus olisi? Voisiko vaikutuksen erottaa luontaisesta vaihtelusta? Ja mihin seikkoihin väitetty vaikutus perustuu? Nopeasti asiaa arkijärjellä tutkiessa selvisi, että ihmiskunnan vaikutusta ei pysty erottamaan luontaisesta ilmaston vaihtelusta, ilmastomallit eivät toimi ja kiusallisesti edes lämpötila ei nouse. Tiesitkö, että vuosina 1940-1975 hiilidioksidin määrä ilmakehässä nousi kuten se on tehnyt pitkään, mutta lämpötila laski? Tiesitkö, ettei globaali ilmasto ole lämmennyt 20 vuoteen? Jos todellisuuden havainnot eivät pidä paikkaansa teorian kanssa, niin silloin yleensä korjataan teoriaa, eikä esitetä yhä kovempia katastrofiväitteitä. Vaikka hiilidioksidi olisi voimakas kasvihuonekaasu (mitä se ei ole), niin mikä meidän suomalaisten osuus päästöistä globaalisti on? Prosentin tuhannesosia? Tilastokeskuksen mukaan Suomen hiilidioksidipäästöt ovat laskeneet vuodesta 1990 lähtien vuoteen 2018 mennessä 22 %. Jokohan alkaisi riittää? Jäätikkökairausten perusteella tiedetään, että hiilidioksidin määrän nousu ilmakehässä on todennäköisesti seurausta lämpötilan noususta, eikä päinvastoin, sillä lämpötila nousee ensin ja hiilidioksidin määrä vasta sitten.

Ehdotankin, että jokainen etsii itse monipuolista tietoa netistä ja muodostaa oman mielipiteensä, sillä vallalla on laajalti joukkohysteria, eivätkä sellaiset uutiset herätä huomiota, joissa todetaan, että 'näyttäähän tuo ilmasto normaalisti vaihtelevan'. Ehdotan, että aloitat haun esimerkiksi sanoilla

'The Great Global Warming Swindle' https://

'Confessions of a Greenpeace Dropout – Dr Patrick Moore' https://

MIT:n meteorologian ex-professori Richard Lindzen' https://

Suomalaisista Antero Ollila ja Antero Järvinen ovat tutkineet asiaa varsin perusteellisesti ja Ollilan sivuilla asia on käyty yksityiskohtaisesti läpi, kts.

http://aveollila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

https://www.climatexam.com/

20.10.2018 Helsingin Sanomat teki ilmastonmuutospelottelussa jonkinlaisen ennätyksen – kahdeksan sivua katastrofiväitteitä. Kaikki mahdolliset maailman ongelmat laitettiin ilmastonmuutoksen syyksi ilman kritiikin häivää. Tuo yksittäinen lehti sai allekirjoittaneen 'kupin vuotamaan yli' ja aloittamaan tämän blogin. Kannanpa nyt oman korteni kekoon ja yritän omalta osaltani levittää kriittistä ajattelua, myös muissa asioissa. Pyrin kirjoittamaan yhden puheenvuoron noin viikon välein.

OssiTiihonen
Lohja

Teknoyrittäjä puolittaisella sapattivapaalla, kahden teinin yksinhuoltaja. Pyrin tuomaan esiin kriittistä ajattelua, faktoja ja sellaisia seikkoja joita valtamedia ei esille tuo.
--
Tämän blogin aloittamisesta voimme kiittää Helsingin Sanomia. 20.10.2018 Helsingin Sanomat teki nimittäin ilmastonmuutospelottelussa jonkinlaisen ennätyksen - kahdeksan sivua katastrofiväitteitä. Kaikki mahdolliset maailman ongelmat laitettiin ilmastonmuutoksen syyksi ilman kritiikin häivää. Tuo yksittäinen lehti sai allekirjoittaneen 'kupin vuotamaan yli' ja aloittamaan tämän blogin. En enää voinut pysyä hiljaa. Kannan nyt oman korteni kekoon ja yritän omalta osaltani levittää kriittistä ajattelua, myös muissa asioissa. Pyrin kirjoittamaan yhden puheenvuoron noin viikon välein.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu